اطلاعات جامع درباره خواص ، انواع و مضرات فلفل گرداوری شد

 

اطلاعات جامع درباره خواص ، انواع و مضرات فلفل

 

-انواع مختلف فلفل ها جزو گروه سبزیجات هستند و این دسته از سبزی‌ها از فلفل سبز دلمه‌ای گرفته تا فلفل تند قرمز همگی در یک گروه غذایی جای می‌گیرند و تقریباً دارای خواص  زیادی هستند.

محققان می‌گویند؛ فلفل ها یکی از منابع غنی از ویتامین ث و کاروتن‌ها هستند.

متخصصان از مدتها پیش معتقدند که از فلفل می‌توان برای افزایش جریان خون، تحریک سیستم عصبی، افزایش اشتها و رهایی از سوءهاضمه استفاده نمود.

 

-بسیاری از محققان و متخصصان طب سنتی در چین توصیه می‌کنند که زنان برای کاهش دردهای ناشی از دوره عادت ماهیانه می‌توانند از فلفل استفاده نمایند.

 

-کاپسیسین ماده‌ای در فلفل است که باعث گرم بودن این گیاه می‌شود. اگر چه فلفل گیاهی گرم است، اما کاپسیسین موجود در آن باعث کاهش درجه حرارت بدن می شود.برای همین مردم مناطق آب و هوای گرم به زیاد فلفل مصرف می کنند.

 

-کاپسیسین به عنوان فعال‌ترین ماده موجود در فلفل، باعث کاهش میزان کلسترول خون و کاهش شدت سیگنال‌های درد در بدن می گردد.

این ماده همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی دارد که سلول‌های بدن را از آسیب مولکول‌های رادیکال آزاد محافظت می نماید و درعین حال خاصیت ضد باکتریایی نیز دارد.

 

-این ماده سیستم قلبی عروقی را تحریک و سیستم هاضمه را تقویت می کند و باعث کاهش درد مفاصل می شود و برای مثانه به عنوان داروی ضد احتقان و ضد باکتری مفید می باشد.

 

-محققان می گویند، فلفل میزان کلسترول خون را پایین می آورد که این امر باعث کاهش فشارخون نیز می گردد. مواد موجود در فلفل از انعقاد خون در رگ‌ها جلوگیری می نمایند و این خواص فلفل به پیشگیری از بیماری‌های قلبی نظیر آرترواسکلروز (سخت شدن رگ‌ها) کمک فراوانی می نماید.

 

-اگر چه برخی از انواع فلفل زبان  را می سوزانند، اما این گیاه واقعاً مسکن قوی است. این گیاه ابتدا باعث تحریک درد می‌شود، اما پس از مدتی از شدت علایم درد در بدن می کاهد.

 

-کاپسیسین موجود در فلفل نه تنها درد آرتروز و آرتریت روماتوئید را تسکین می‌دهد، بلکه هنگام استفاده به شکل موضعی، میزان ورم ناشی از این بیماری‌ها را نیز می کاهد.

 

-مواد موجود در فلفل با تحریک ترشح آنزیم‌های گوارشی در معده و نابودی باکتریهایی که می‌توانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقویت می نمایند. فلفل به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتری همچنین از بروز اسهال ناشی از عفونت جلوگیری می نماید.

 

-محققان تاکید می کنند؛ این گیاه به عنوان داروی ضد احتقان باعث رقیق و نازک شدن خلط و خارج شدن آن از ریه‌ها می گردد. از آنجا که این گیاه بافت ریه را تقویت می نماید در نتیجه برای بیماران مبتلا به آمفیزم (بیماری اتساع و بزرگ شدن ریه ها) بسیار مفید است.

 

خواص درمانی فلفل قرمز تند

فلفل قرمز یک ماده ضد عفونی کننده است بنابر این به صورت غرغره برای ضد عفونی حلق توصیه می شود. در موارد خونریزی های رحمی، مخلوط با گل و برگ و پوست گیاه (درخت موم) برای قطع خونریزی بسیار موثر است.

طبق نظر کارشناسان طبیعت درمانی : فلفل قرمز یکی از گیاهان بسیرا مفید درمانی است . فلفل قرمز را نباید با فلفل سایه یا سرکه و یا خردل که هر یک به نوعی در ردیف چاشنی های تند هستند اشتباه کرد ، زیرا اینها محرک هستند ر صورتی که فلفل قرمز ارامبخش و مسکن است . مثلا گرد فلفل قرمز را براحتی می توان روی زخمهای باز یا کهنه گذارد و بسیار شفا بخش است و هیچ گونه تحریکی نمی کند . ولی فلفل سیاه و خردل و سرکه اگر روی زخم گذارده شد تحریک می کنند و خاصیت التیام زخم ندارند. ضماد آن برای روماتیسم و التهابها و ذات الجنب به صورت استعمال خارجی و در برخی موارد حتی به صورت مصرف داخلی بسیار کمک می کمند . در مصرف داخلی درعین حال که نیرو بخش است ضد اسپاسم نیز می باشد . برای کلیه طحال و لوزالمعده مفید است در موارد قفل شدن فک ها که در برخی موارد رخ میدهد اثر مفید دارد .

در مورد یبوست گرد فلفل قرمز مفید است زیرا حرکت دودی کشل روده ها را تحریک می کند . برای حصول این منظور هر روز به مقدار کم باید با غذا مصرف شود . در سرماخوردگی ها مصرف فلفل قرمز با دوز بالا اثر مفید و سریع دارد . منظور از دروز بالا در حدو ۶۰۰ میلی گرم تا یک گرم است. بدیهی است دوز بالابرای اشخاص مختلف فرق می کند برخی بیشتر از دیگران احتیا ج دارند . برای تسکین سرفه های شدید بخصوص در مواردی که اخلاط زایدی در بیماری تنفسی هست فلفل قرمز در بیرون انداختن اخلاط بسیار کمک می کند و در نتیجه سرفه رفع می شود فلفل قرمز در موارد حمله های خفگی مبتلایا ن به اسم اثر مفید دارد . ( البته اگر الرژی نداشته باشند. )

فلفل قرمز یک ماده ضد عفونی کننده است بنابر این به صورت غرغره برای ضر عفونی حلق توصیه می شود . در موارد خونریزی های رحمی ، مخلوط با گل و برگ و پوست گیاه ( درخت موم ) برای قطع خونریزی بسیار موثر است.

به صورت مشمع طبی فلفل قرمز برای رفع احتقانهای حاد در موارد بیماری های ذات الریه و ذات الجنب و سایر موارد مشابه اثر مفید دارد .

فلفل قرمز بهترین محرک مفید و شفا بخش در موارد اصهال ساده و اسهال خونی می باشد . باری رفع گرفتگی عضلات که به دراج شدن معروف است فلفل قرمز بسیار مفید است.

نظری به نتا یج تحقیقات جدید علمی جهان : فلفل قرمز بهترین داروی ریه و خلط اور و قوی است وبرای پیش گیری و تسکین برونشیت مزمن و امفیزما مفید است . ضد احتقان می باشد وبرای حلا شدن لخته های خون ککمک می کند ومسکن درد است. و با خوردن ان ایجاد لذت و نشاط می شود .

  فلفل سبز

فلفل سبزها گونه های مختلف از جنس Capsicum هستند که به طور کلی به دو صورت در بازار عرضه می شوند : قسم اول فلفل سبز تند یا فلفل قرمز که قرمز شده ان را « فلفل فرنگی » نیز می گویند . در کتب طب سنتی با نام « فلفل احمر » ، « فلفل هندی » نامبرده شده است . به فرانسوی Piment و Piment rouge و به انگلیسی : Cayenne pepper و Bird chilli گفته می شود . گیاهی است از خانواده Solanaceae که نام علمی آن Capsicum frutescens L . و مترادفهای ان Capsicum minimum Roxb و C. fastigiatum است . و گونه های دیگری نیز دارد که از نظر خواص کم و بیش شبیه به این گونه هستند.

● خواص – کاربرد

فلفل سبز از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی گرم و خشک است از نظر خواص معتقدند که بادها و گازها ی غلیظ را تحلیل می برد و گرفتگی ها و انسداد راباز میکند و اگر با عسل خورده شود محرک نیروی جنسی است. درد دندان را تسکین می هد . برای حلق مضر است. از این نظر باید با عناب خورده شود مقدار خوراک از گوشت غلاف آن تا ۷ گرم است و تخم ان خیلی گرمتر از گوشت ان است . اگر ماهی را با آن بپزند ضررهای ماهی را رفع می کند . اشخاص گرم مزاج آن را نباید بخورند . زیرا عکس العمل شدید دارد و آب چشم و سوزش چشم و ورم چشم می آورد در مورد اشخاص سرد مزاج فلفل به عنوان دارو و برای سوء هاضمه و فلج و نقرس مفید است و در برخی مناطق عربی ان رابه عنوان عوامل مقوی نیروی جنس یو و دافع اسهال خونی مخلوط با سایر داروهای مربوطه مصرف میکنند . بررسی حکما نشان داده است اشخاصی که معمولا فلفل هندی یا فلفل دلمه ای زیا دمی خورند بندرت مبتلا به بواسیر می شوند و به همین دلیل از عوامل ضد بواسیر محسوب می شد . بهترین وع مصرف آن عصاره آب آن است و بعد هم گرد آن که به شکل حب مصرف می شود. مقدار خوراک از عصاره آبی ان ۶۰ – ۵۰ سانتی گرم و مقدار خورا ک از گرد آن ۱ – ۷۵/۰ گرم است که نصف صبح و نصف عصر خورده شود .

در چین و هند و چین از برگ فلفل دلمه ای شیرین برای تسکین درد دندان استفاده می نمایند و از میوه آن برای تقویت معده که جریان خون را در معده تسریع می کند استفاده می شود و. در استعمال خاراجی به عنوان ضماد باری ورمهای روماتیسمی و ورمهای حاصل از سرمازدگی و رطوبت زدگی و همچنین در موارد نیش گزندگان سمی و گاز جانوران به عنوان تریاق و سم به کار می رود . در شبه جزیره مالالیا برای شفای سو ء هاضمه و وبا و مالریا و تب مخملک به کار می رود . از ریشه آن به عنوان یکی از اجزای داروی ضد سوزاک استفاده می شود . در اندونزی شیره برگهای خام فلفل سبز برای تحریک و تسریع تولد بچه خورانیده می شود .

 

مضرات فلفل قرمز

♦  مصرف فلفل قرمز برای کودکان چندان توصیه نمیشود.

♦ خوردن فلفل قرمز در عده ای ایجاد ناراحتی می نماید و اشخاصی که دارای مزاج گرم هستند نمی توانند فلفل قرمز تند را بخصوص د رمصارف داخل تحمل نمایند و به علاوه اشخاصی که آلرژی دارند از خوردن و مصرف آن محروم می باشند به هر حال بهتر است مصرف فلفل قرمز تند همیشه با جلب نظر و مشورت با کارشناسان گیاه درمانی و پزشکان باشد .

♦ اگر مصرف فلفل تند یا قرمز بیش از اندازه مجاز باشد به تومورهای سرطانی منجر می‌شود و اگر در حد مجاز مصرف شود می‌تواند اثرات ضد سرطانی خود را نشان دهد.

♦ همانطور که گفتیم مصرف فلفل تند سرعت سوخت و ساز را در بدن بالا می‌برد و به همین خاطر به لاغر شدن کمک می‌کند. اما «کاپسایسین» یک ماده فعال در فلفل است که موجب التهاب بافتی می‌شود و اگر به مقدار زیاد استفاده شود می‌تواند به لایه مخاطی معده و روده آسیب جدی وارد کند.

♦ فلفل قرمز می تواند مری را تحریک کرده و منجر به درد سوزش سر دل شود .خوردن فلفل قرمز می تواند یک مشکل بزرگ را برای افراد مبتلا به سندرم روده و یا کسانی که در حال حاضر از سوزش سر دل حتی به صورت مزمن رنج می برند فراهم سازد .